Φεβ
25

Αλάγνι - Θόλοι - Χουδέτσι - Σπηλιώτισσα

ΑΛΑΓΝΙ - ΘΟΛΟΙ - ΧΟΥΔΕΤΣΙ - Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ 25-2-2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στην περιοχή του Αλαγνίου θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό Αλάγνι (υψόμ.450μ).

Θα επισκεφθούμε τον παλιό οικισμό "Ρούμα" ανατολικά του Αλαγνίου, με την παλιά εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το εντυπωσιακό αρκοσόλιο. Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε λίγο για τον 'Κάτω Ρούμα', σε μια  καταπράσινη ρεματιά από πλατάνια με την εκκλησία της Παναγίας.

Στην συνέχεια θα περπατήσουμε λίγο σε χωματόδρομο και θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να μας μεταφέρει λίγο πιο πέρα να επισκεφθούμε αρχαία πατητήρια της περιοχής.

Από εδώ θα περπατήσουμε λίγο σε άσφαλτο και στην συνέχεια από χωματόδρομο θα ανηφορίσουμε νότια του χωριού φθάνοντας στην τοποθεσία 'Θόλοι'(υψόμ.640μ), όπου θα επισκεφθούμε ένα εντυπωσιακό ενετικό φρούριο του 16ου αιώνα.

Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι  και θα περάσουμε από την παλιά εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (με οικόσημο των Κορνάρων) του 15ου αιώνα.

Θα προχωρήσουμε από μονοπάτι και προς το τέλος και από δρόμο, θα καταλήξουμε στην μονή 'Παναγίας Σπηλιώτισσας', ανάμεσα στο Χουδέτσι και τον Αγ.Βασίλειο (υψόμ.380μ) σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μεταβούμε στις Αρχάνες για φαγητό.

Ω.Π.  4:30   Β.Δ.   1

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: Όσοι επιθυμούν να περπατήσουν το μισό της πορείας μπορεί να γίνει.Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί και θα χωρίσουμε στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου από χωματόδρομο θα επιστρέψει η β' ομάδα στο Αλάγνι. Από εκεί με το λεωφορείο θα έρθει στο χωριό Αγ.Βασίλειος, όπου η Παναγία η Σπηλιώτισσα είναι κοντά και μπορούν να την επισκεφθούν και τα μέλη της β' ομάδας. Συνάντηση εδώ όλοι μαζί για την συνέχεια.

Αρχηγός: Φουντουλάκης Χάρης

Τηλ 2810224667 (καθημερινές 19:00-21:00) και 6977431796

Αναχώρηση: 08:00 (Από είσοδο κηποθέατρου Όασης, Πλατεία Κύπρου - Καινούργια πόρτα)

08:05 (Από Μπεντεβή)-Στάνη

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel