Ιαν
14

Σύλλαμος - Γιούχτας - Αρχάνες

ΣΥΛΛΑΜΟΣ-ΑΝΕΜΟΣΠΗΛΙΑ-ΓΙΟΥΧΤΑΣ-ΑΡΧΑΝΕΣ  14-1-2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 

Μία όμορφη πορεία κοντά στην πόλη μας θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 14-1-2024.

Θα ξεκινήσουμε από τη Σύλλαμο (υψόμ. 210μ). Από δρόμο θα ανηφορίσουμε ομαλά και στην συνέχεια από μονοπάτι πάλι ανηφορικό θα φθάσουμε στην θέση 'Ανεμόσπηλια' (υψόμ.420μ),στην βορεινή βάση του Γιούχτα, όπου υπάρχει και αρχαιολογικός χώρος. Από εδώ η θέα προς το Ηράκλειο είναι ανεμπόδιστη και όσο ανεβαίνουμε προς την κορυφή θα έχουμε θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Στη συνέχεια θα ανηφορίζουμε σιγά-σιγά μέσα από διαμορφωμένο μονοπάτι και περνώντας από δεύτερο αρχαιολογικό χώρο στην τοποθεσία 'Αλωνάκι', θα φθάσουμε στο Μινωικό ιερό κορυφής Γιούχτα (υψόμ.806μ). Θα περάσουμε λίγο πιο κάτω από την κορυφή γιατί ο χώρος είναι περιφραγμένος και από πλακόστρωτο μονοπάτι και λίγο χωματόδρομο θα φθάσουμε στην επόμενη κορυφή όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (υψόμ.780). Από εδώ η θέα προς τον Ψηλορείτη, προς τα Λασιθιώτικα βουνά και σε ένα μεγάλο μέρος του ν.Ηρακλείου, είναι ανεμπόδιστη.

Στην συνέχεια όσοι επιθυμούν από χωματόδρομο και όσοι από μονοπάτι θα κατηφορίσουμε λίγο και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του 'Χωστού νερού' (υψόμ.700μ).

Στην συνέχεια λίγο χωματόδρομο και συναντάμε το κατηφορικό μονοπάτι Ε4 που μας οδηγεί έξω από τις Επάνω Αρχάνες (υψόμ.360μ).

Θα μπούμε στην κωμόπολη των Αρχανών για φαγητό σε ταβέρνα για όσους επιθυμούν.

Ω.Π.   4:30    Β.Δ.  1

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: Για όσους επιθυμούν μικρότερη πορεία, θα μεταβούν με το λεωφορείο έξω από τις 'Ανω Αρχάνες, στο σημείο που αρχίζει ο χωματόδρομος για το εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού.Από εδώ όλο χωματόδρομος θα ανέβουν στο εκκλησάκι και στην συνέχεια θα κατέβουν, είτε από τον ίδιο χωματόδρομο στις 'Ανω Αρχάνες, είτε το ίδιο κατηφορικό μονοπάτι προς τις 'Ανω Αρχάνες που θα κάνει και η Α' Ομάδα.

Ω.Π. 2  Β.Δ.  1

Αναχώρηση: 8:00

Κόστος λεωφορείου: 8 Ευρώ

Αρχηγός: Βαγκές Μιχάλης  τηλ:  6932210991

...βρείτε μας!

Γραφείο ΦΥ.Σ.Η.

Πλατεία Κορνάρου  31 Β (Στοά Γιαλεράκη)

Τηλ 2810-224667 (19:00-21:00)

...είμαστε και αλλού!

Facebook Youtube channel